Σ.Φάμελλος: «Οι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στις αναδασωτέες εκτάσεις»

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι αγρότες από τους δασικούς χάρτες, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή.

Μικροί αγρότες και χαμηλοσυνταξιούχοι ΟΓΑ στα θύματα της μείωσης του αφορολόγητου

Aγρότες με χαμηλά εισοδήματα αλλά και το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων του ΟΓΑ αναμένεται να πλήξει, μεταξύ άλλων, η μείωση του αφορολόγητου που αξιώνει το ΔΝΤ και την οποία φέρεται διατεθειμένη να «δώσει» η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση.

Αποστόλου: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπορεί να κάνει παρακρατήσεις μόνο στις τελικές πληρωμές προγραμμάτων του ΠΑΑ

Στο θέμα των κατασχέσεων των αγροτικών επιδοτήσεων αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Αχαΐας, κ.  Ν. Νικολόπουλου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αποστόλου: ««Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προβαίνει στην αφαίρεση, παρακράτηση, οποιαδήποτε ειδική επιβάρυνση, κατάσχεση ή άλλο τέλος ισοδύναμου αποτελέσματος, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της δικαιούμενης ενίσχυσης, εκτός εάν προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία περί ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας».

Αυξάνουν τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας

Ενισχύουν διαρκώς την αγωνιστικότητά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στη δυτική Μακεδονία, αυξάνοντας τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Roxane Feller: Η καινοτομία ενοποιητικός παράγοντας των αγροτών

Η Αγροδιατροφική Αλυσίδα Συνεργασίας AFCC χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ισχυρότερα λόμπι της ΕΕ. Σε αυτή συμμετέχουν οι κλαδικοί ευρωπαϊκοί σύνδεσμοι αγροτικών μηχανημάτων (CEMA), σπόρων (ESA), λιπασμάτων (Fertilisers Europe), φυτοπροστασίας (ECPA), κτηνιατρικών σκευασμάτων (IFAHEurope), ζωοτροφών (FEFAC), βιοτεχνολογίας (EuropaBio), αγροτικού εμπορίου (COCERAL και CELCAA), αγροτών και συνεταιρισμών (COPA-COGECA) και βιομηχανίας τροφίμων και ποτών (FoodDrinkEurope).

Στις  ΔΟΥ πετά το μπαλάκι η κυβέρνηση για τον  ΕΦΚ πετρελαίου

Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα εξηγήσουν στους αγρότες, τι μέλλει γενέσθαι, με την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο,  ενώ μέσα στον ερχόμενο μήνα αναμένεται να  πιστωθούν και τα ποσά για το 2015.

Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή, όταν ρωτήθηκε από την «ΥΧ» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, σημειώνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί για όλους τους αγρότες η διαδικασία, κυρίως λόγω συμψηφισμών.

Κλιμάκωση των μπλόκων σκέφτονται οι αγρότες που θα συναντηθούν σήμερα σε Σέρρες και Νίκαια

Στις συναντήσεις στον Λευκώνα Σερρών (13.00) και τη Νίκαια Λάρισας (12.00), είναι σήμερα στραμμένο το βλέμμα αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς μέσω αυτών αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη δυναμική του κάθε «στρατοπέδου» κι επιπλέον να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις, που στοχεύουν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κερδίζει έδαφος το δαμάσκηνο Σκοπέλου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στο νησί της Σκοπέλου για να χαρακτηριστεί το σκοπελίτικο δαμάσκηνο ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, καθώς το προϊόν κάθε χρόνο κερδίζει έδαφος στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Συσκευαστήριο στη Δάφνη Ναυπάκτου: Στηρίζει τους μελισσοκόμους δείχνοντάς τους τον δρόμο για τις εξαγωγές

Με κύριο στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση του μελιού της περιοχής, δημιούργησε ένα σύγχρονο συσκευαστήριο μελιού στη Δάφνη Ναυπάκτου, μέσω του οποίου βοηθά και στηρίζει όλους τους παραγωγούς που έχουν το ίδιο όραμα με εκείνον, να βγάλουν από τα ελληνικά σύνορα το άριστο προϊόν «δώρο της φύσης».

Στα 120 εκατ. ευρώ οι οφειλές αγροτικών επιχειρήσεων στο ΚΕΑΟ

Χρέη που αθροιστικά αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και είναι σχεδόν… 20πλάσια εκείνων των κτηνοτρόφων και των γεωργών έχουν δημιουργήσει στα ασφαλιστικά ταμεία χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με την αρνητική πρωτιά στα φέσια, ωστόσο, να «ανήκει» στα ξενοδοχεία.

ΦΑΣΑ