Με την παγκόσμια ημέρα για την Ελιά να βρίσκεται “πρό των πυλών (26 Νοεμβρίου), το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ, περιοχή Τρία Μοναστήρια, Εγκαταστάσεις Ένωσης Ρεθύμνου), απευθύνει πρόσκληση στους φίλους της ελιάς και του ελαιολάδου, προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς αυτής της σημαντικής ημέρας για τον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, κατόπιν απόφασης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, όλες οι χώρες-μέλη του Οργανισμού θα γιορτάσουν μαζί την παγκόσμια ημέρα Ελιάς, με το κοινό σύνθημα: “Επιλέγουμε την ελιά για να προστατεύσουμε τον πλανήτη και την υγεία μας”.

Μέσα από αυτό το μήνυμα επιδιώκεται το να δοθεί έμφαση στη σημασία και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ελαιοκαλλιέργεια για τη υγεία των ανθρώπων, αλλά και τα οφέλη της καλλιέργειας για το περιβάλλον.

Αναλυτικά την πρόσκληση του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ, μπορείτε να τη βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Εορτασμός ημέρας ελιάς και ελαιολάδου στις 26 Νοεμβρίου από το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ

 

 

 

The post Η παγκόσμια ημέρα Ελιάς εορτάζεται στο Ρέθυμνο appeared first on olivenews.gr.

Add new comment

ΦΑΣΑ