Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με επιστολή τους προς τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό, διεκδικούν τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ενός σημαντικού αριθμό εκμεταλλεύσεων και εκτάσεων σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για τα εσπεριδοειδή και την ελιά.

Όσον αφορά τον ελαιοκομικό τομέα στην Άρτα, ζητείται η χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και συγκεκριμένα η αλλαγή προς ποικιλίες πιο ανθεκτικές αλλά και εμπορεύσιμες. Ειδικότερα, ο κ. Ψαθάς προτείνει την αντικατάσταση των παλιών και γερασμένων πυκνής φύτευσης ελαιώνων της περιοχής με την ποικιλία “Κονσερβολιά Άρτας”, που αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Άλλες περιοχές της Ηπείρου στις οποίες η Περιφέρεια δρομολογεί αντίστοιχες δράσεις με αντικατάσταση παραδοσιακών ελαιώνων είναι κυρίως οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την πρόταση για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην Ήπειρο μπορείτε να βρείτε εδώ: Αναδιάρθρωση καλλιεργειών στην Ήπειρο – ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ (ixotisartas.gr).

φωτό, Θοδωρής Μπάκος για το olivenews.gr

The post Αναδιάρθρωση ελαιώνων προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο ΥΠΑΑΤ appeared first on olivenews.gr.

Add new comment

ΦΑΣΑ